Това съобщи пред bTV директорът на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски.

"Полицията отделя голям ресурс. Работим активно с Министерството на образованието и регионалните инспекторати, тъй като преравяме всяко едно училище и интернат на територията на страната, за да проверим дали ще намерим съвпадение с лицето, което сме засекли в района на Борисовата градина", подчерта Терзийски.

Той обаче призна, че има вероятност младежът от снимката да е заминал в чужбина.

Директорът на Националната полиция допълни, че са подадени стотици сигнали, от които криминалистите са "пресяли" 120.

"Лицата, за които бяха подадени сигнали, отговарят на това описание, но е проверено алибито на всяко едно от тях и няма съвпадение на образа, който търсим", изтъкна Терзийски.

Той допълни, че по случая ще започне работа нов екип, за да може, ако са направени пропуски от настоящите разследващи, те да бъдат открити. МВР се е обърнало и към две служби от други страна, за да помогнат технически по случая.

Деветокласникът от Националната търговско-банкова гимназия Георги Игнатов бе открит на 2 юни мъртъв на пейка в Борисовата градина. Георги бе убит с един удар от нож в областта на сърцето.

На 11 юни от МВР разпространиха видеозапис и снимки от него на младеж, издирван във връзка с убийството. Момчето е заснето да тича в продължение на 23 минути по бул. “Драган Цанков” към старата телевизионна кула. Това се случва малко, след като Георги Игнатов е намушкан. От вътрешното ведомство призоваха гражданите за съдействие за изясняване на самоличността на издирвания.

Въпреки че бяха подадени стотици сигнали, самоличността на младежа не бе изяснена и на 8 юли МВР разпространи нови кадри от "самотното му бягане". На кадрите по лицето му се вижда кръв.