На 19 октомври в болницата в Монтана почина 31-годишният общински служител Стефан Попов. Той бе настанен там след жесток побой с бухалка и други твърди предмети в апартамент в Берковица.

Полицията задържа трима мъже - на 20, 24 и 27 години, като откри на мястото на престъплението бухалката и другите твърди предмети със следи от кръв.

След активно разследване, от монтанската полиция съобщиха, че са събрани достатъчно доказателства - свидетелски показания и веществени доказателства, че фактическият извършител на жестокото убийство е единият от тримата арестувани - 27-годишният Цветан Ч.
Другите двама са освободени.

Според криминалистите в продължение на пет часа - от 23 часа на 18 октомври до 5 часа на 19 октомври, Цветан Ч. е бил 31-годишния Стефан Попов в апартамент ж.к. "Изгрев" в Берковица, с което умишлено е допринесъл за смъртта му.

Прокуратурата ще поиска постоянно задържане под стража за 27-годишния мъж.

Убиецът Цветан е кикбоксьор, пише "Труд". Той, Стефан и другите двама първоначално задържани за убийството, били в апартамента, когато избухнал скандал. Кикбоксьорът обвинил общинския служител, че го "топи" пред полицията за наркотици. После започнал да го удря с юмруци и бухалка. Когато Стефан припаднал, кикбоксьорът го натоварил на автомобил и го оставил край болницата в Монтана, в която по-късно той почина.

От полицията обаче не съобщават официално причината за побоя, а само, че престъплението е извършено по хулигански подбуди.

От общинската администрация в Берковица съобщиха, че Стефан Попов е бил много кротък и скромен служител, предаде БТА. Той е бил назначен на работа на 30 септември 2013 г. като технически сътрудник. Попов е завеждал кореспонденцията на общината и е отговарял на писма на граждани. Работел е по програма за наемане на работа на хора с трайни увреждания, тъй като е имал степен на инвалидност заради проблеми със сърцето.