Нападателят, 22-годишният Даруин Мартинес Торес се яви пред местен съд, разглеждащ младежки и семейни казуси. Съдът постанови, че той ще остане в ареста до следващото съдебно заседание на 19 юли, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Местни издания идентифицираха жертвата като Набра Хюсеин. Нападението е извършено малко преди изгрев слънце в неделя в град Стърлинг в Северна Вирджиния.

Момичето, което било на 17 години, и нейните приятелки били облечени в абая. Те участвали в среднощни религиозни прояви в местния ислямски център, организирани по време на Рамазана.

Момичетата излезли от центъра и се насочили към заведение за бързо хранене, за да похапнат преди да започнат дневния пост за Рамазана. Близо до ислямския център те се натъкнали на кола, шофирана от Даруин Мартинес Торес.

Той излязъл от колата, размахал бейзболна бухалка и започнал да обижда момичетата. Между тях и него избухнал скандал. Момичетата се уплашили и хукнали да се скрият към ислямския център. Когато стигнали там, те установили, че Набра Хюсеин не била с тях.

Предполага се, че тя е била отвлечена от мъжа. Няколко часа по-късно тялото й било открито захвърлено в езерце наблизо.

Нападателят бил задържан малко след това, докато шофирал по "подозрителен начин колата си", както съобщи полицията. Полицията съобщи още, че не разглежда убийството като "нападение от омраза".