Окръжните магистрати признаха жената за виновна в убийство, извършено по особено жесток и мъчителен начин, съобщи Радио Пловдив. Делото бе гледано по съкратената процедура.

На 2 януари, 31-годишната пловдивчанка родила в тоалетната на жилището си в жк "Тракия" четвъртото си, нежелано дете от случайна връзка. Александрова има още три деца, които отглежда сама.

След раждането, жената взела ножица и нанесла няколко рани на новороденото момиченце. След това обаче отрязала пъпната връв, купила памперси и мляко и го занесла в дома на Тодор Велков от Садово. Там Александрова заявила на Велков, че той е бащата. Когато мъжът разповил новороденото и видял нараняванията, се изплашил и го върнал на майката.

Бебето обаче се разплакало и 31-годишната жена го стиснала продължително за носа и устата. То издъхнало за секунди. "Майката" пъхнала трупа в платнена чанта и се прибрала у дома. Прехвърлила мъртвото момиченце в найлонов плик и го скрила в пералнята. След три дни - на 7 януари го заровила на ул. “Крайречна” в “Столипиново”.

Заради жестокостта на извършеното на Светлана Александрова бе извършена психологическа експертиза, според която тя не е психично болна, нито е била пияна или дрогирана при извършването на престъплението.

Окръжните магистрати я осъдиха на 8 години затвор при първоначален строг режим, както и да заплати 1150 лева съдебни разноски.

Адвокатът на подсъдимата Николай Василев обяви, че ще обжалва 8-годишната присъда.

Точно преди година Пловдивският окръжен съд осъди на 8 години затвор при първоначален строг режим и 33-годишната Юлияна Илинова от Сопот, която през юни миналата година удуши новороденото си бебе.

Магистратите признаха младата жена за виновна затова, че умишлено е умъртвила сина си, а експертиза доказа, че тя не е страдала от следродилна депресия.