Подробности около разследването оповестиха директорът на ОДМВР Хасково ст. комисар Ангел Цанков, окръжният прокурор Иван Стоянов и наблюдаващият прокурор Павел Жеков.

Заподозреният за извършено убийство е задържан на 23 май т.г.

Същия ден, около 11.00 часа, в полицейския участък в Любимец сигнализирала социална работничка. Обяснила, че при посещение на дома на 75-годишен мъж, установила, че той не е прибрал оставената му предния ден храна.

Жената забелязала, че и стъклото на входната врата на дома му било счупено.

На място веднага бил изпратен автопатрул, който при влизане в къщата забелязал безжизненото тяло на възрастния мъж.

Местопроизшествието било запазено до пристигане на съдебния лекар, който при първоначалния оглед констатирал, че смъртта е настъпила от удари с твърд предмет в областта на главата.

Трупът е откаран в съдебна медицина – Хасково за аутопсия.

Часове по-късно, след незабавни оперативно-издирвателните действия за разкриване на престъплението, е задържан в дома му 20-годишен мъж, регистриран в полицията за кражби.

В процеса на работа е изяснено, че в продължение на месец той редовно помагал на жертвата в различни трудови задължения, за които е получавал парични възнаграждения.

Заподозреният, в присъствието на защитник, е признал за деянието.
Обяснил, че нападнал жертвата си и му нанесъл няколко удара по главата с тъпата страна на брадва.

Той е задържан в следствения арест с прокурорска мярка до 72 часа по образуваното досъдебно производство по чл.115 ал.1 от НК. Назначени са множество експертизи, а работата по документирането на тежкото престъпление продължава под наблюдението на прокуратурата.