Сигналът за убийството е получен снощи на тел. 112 около 21.30 ч. от познат на застреляния Борисов, съобщиха БНР и БТА. Той отишъл до близка бензиностанция и обявил, че мъжът е намерен застрелян в автомобила си. Той е чул изстрели, но не е видял какво се случва.

Полицията предполага, че застреляният Борис Борисов, известен като Боби Белята, имал среща в района, но за момента не е ясно с кого.

Вътрешният министър Веселин Вучков потвърди, че има свидетел на убийството на Борисов.

"Мога да потвърдя, че има свидетел, но дали е очевидец или не - това са подробности, които ще се уточнят допълнително", обясни Вучков пред журналисти в парламента.

Министърът не пожела да уточни по колко версии се работи с мотива, че това са чисто професионални въпроси.

39-годишният Борис Борисов има условна присъда за поставяне на взривно устройство в столичен автосервиз през 2002 г. Тогава той е задържан, заедно със свой познат, Боян Харалампиев-Митничаря. Малко по-късно обаче съдът ги освобождава. Борисов обяснява, че по време на взрива е бил на риба. Затова и става известен в ъндърграунда като рибаря-бомбаджия.
 
Именно този случай накара тогавашният главен секретар и сегашен премиер Бойко Борисов да каже прословутата реплика "Ние ги хващаме, а те ги пускат", припомня БНР.
 
До 2007 г. Боби Белята е известен автомобилен състезател, който печели няколко международни приза. През 2007 година обаче слага край на кариерата си. Той е смятан и за приближен до сочения за наркобос Христофорос Аманатидис - Таки, както и за част от бандата на Чуковете.

Тази сутрин на мястото на убийството има втори оглед. Тялото е откарано за аутопсия.