Костин е задържан под стража, съобщи говорителят на Върховна касационна прокуратура Румяна Арнаудова.

ДНК, открита върху хавлиената кърпа, в която беше намерено увито мъртвото момченце, съвпада напълно с това на 50-годишния руснак. Експертизата на материала е излязла днес и резултатите от нея са станали причина да бъде му бъде повдигнато обвинение.

Освен това има записи от камери на Пътната агенция, които са заснели как Костин се придвижва с автомобила си към мястото на престъплението по пътя София-Пасарел.

Неговият мобилен телефон също е бил засечен в района на престъплението.

По неофициална информация детектор на лъжата също е отчел, че той крие нещо.

Арнаудова уточни, че мотивите за убийството все още не са ясни, защото Костин не признава вината си. Разследващите обаче работят по всички възможни версии, включително и за съучастници в убийството на Никита, чиято смърт е настъпила след задушаване. Това е станало в периода от 13:00 чaса на 8 февруари до 6:20 часа на 10 февруари, установила е съдебно-медицинската експертиза.

Арнаудова съобщи още, че досъдебното производство за смъртта на майка му, която също беше убита, се води в Бургас, където към момента не са събрани достатъчно доказателства кой е убиецът.
 
Трупът на русначето беше намерен в куфар край софийското село Пасарел на 20 март, а тялото на 35-годишната Ана Леонтиева бе открито разчленено край Приморско на 2 март.

След като по време на разследването се разбра, че българската полиция издирва за разпит Костин - бизнес партньор на майката, в чието жилище в Приморско е живяла със сина си, той сам дойде в България. В няколко телевизионни интервюта руснакът категорично отрече да има нещо общо с убийствата на детето и майка му и заяви, че ще съдейства с каквото може на полицията.

Тогава срещу него не бяха открити никакви доказателства и след разпита той беше освободен.

Сега обаче прокуратурата ще поиска след изтичане на 72-часовото задържане на руснака, съдът да го остави за постоянно в ареста.