Настаняването на бащата в "единочка" е поради съображения за сигурност.

Мъжът ще бъде отделен от другите затворници, тъй като гръцките власти се опасяват, че може да бъде убит заради жестокостта, с която е отнел живота на 4-годишното си дете, съобщи bTV.

За подобно нещо намекна дори отговорният министър на вътрешните работи на Гърция Янис Панусис, който определи убийството като "крайно, нечовешко деяние".

Когато убиеш майка си или детето си с такава жестокост, в затвора има нещо като морален кодекс – с или без кавички, както искате, го приемайте”, заяви Панусис.

Вчера началникът на полицията в Атина Христос Папазафирис съобщи, че Ани е била убита най-вероятно на 8 или 9 април, а останките едва ли ще бъдат открити. Бащата разчленил тялото на момиченцето и сварил останките във вряла вода. След това изхвърлял частите в кофите за смет около централния район в Атина, в който живее в продължение на няколко дни, за да не буди подозрение.

Майката на Ани - 25-годишната Димитрина Борисова остава в предварителния арест в Атина. Вчера тя поиска и получи 48-часова отсрочка и ще бъде изправена пред прокурора утре. Срещу нея са повдигнати обвинения, че е изоставила и изложила на опасност своята 4-годишна дъщеря. Властите не смятат, че тя е знаела за действията на своя партньор. Двойката няма брак.

Бащата е направил самопризнания. Той е наркозависим. Според експерти обаче употребата на наркотици сама по себе си не може да обясни тези нечовешки действия.

Психиатърът Мария Калогеропоулу от Организацията за борба с наркотиците пък съобщи, че 4 пъти е сигнализирала властите за проблем с насилието в семейството на Ани, но прокурорът, отговорен за семейното насилие, не се е намесил, съобщи grreporter.info.

Калогеропоулу потвърди свидетелствата на няколко съседи, че бащата често е малтретирал детето и майката е знаела това. Според психиатъра той е бил абсолютно безразличен към дъщеря си, а жената искала да я гледат бабата и дядото, а тя да я вижда само, когато иска.