Те са се сезирали от медийните публикации след покушението над 49-годишния Христов, че в последните две години негови фирми са усвоили над 50 милиона лева от обществени поръчки на общини в област Велико Търново, съобщи БНР.

"Всички наблюдаваха феодализирането на цялата област и огромен обществен ресурс, съсредоточен в едни и същи фирми", заяви депутатът от БСП от Великотърновския регион Весела Лечева.

Тя коментира, че идването на немски експерти у нас за борба с корупцията е имитация на действия.

"Няма нужда да идват експерти от различни държави, ако ние нямаме политическата воля да се справим с този въпрос", категорична бе Лечева.

Петър Христов  бе прострелян на 8 януари пред офиса си на ул. "Ралевица" в София. Той бе откаран във ВМА, но въпреки 30-минутните реанимационни действия - почина. 

Бизнесменът бе пронизан от пет куршума - три в гърдите, един в главата и един в шията. По неофициални данни, по него е стреляно с чешки картечен пистолет "Скорпион", който се използва често от наемните убийци при мокри поръчки. Разследващите обявиха, че проучват всички възможни версии. До момента няма задържан.

АНКЕТА: Връщат ли се мутренските времена?