Сигнал за убийството е получен в МВР към 7 часа сутринта от пазач на съседния строеж. Той намерил тялото пред къщата на бизнесмена, която се намира близо до спортната зала в града.

Семков е бил застрелян на улицата до автомобила си, вероятно след като е слязъл от него, заяви зам.-директорът на ОДМВР София Димитър Машов, цитиран от БГНЕС.

Пристигналият екип на Спешната помощ е констатирал, че Семков е починал от кръвозагуба.

По думите на полицейския шеф към момента все още не може да се каже със сигурност с колко куршума е прострелян, чака се резултатът от аутопсията.

Според източници на БНР обаче Семков е убит с пет куршума от пистолет. Botevgrad.com съобщи, че убийството е извършено около полунощ.

При огледа са намерени шест гилзи, но не е открито оръжието на убийството.

Вижте снимки >>>

Полицейският шеф не коментира неофициалната информация, че едната външна камера на дома на Семков не е работела.
Семейството на бизнесмена не е било в дома си, съпругата и децата му са на морето, откъдето той се върнал, съобщи Нова телевизия.

Машов уточни, че бизнесът на Семков е свързан със строителство, дърводобив, земеделие и животновъдство.
Към момента няма данни той да има криминални прояви, нито да е бил заплашван. Разследването ще уточнява дали е имал задължения или конфликти.

Образувано е досъдебно производство от Софийска окръжна прокуратура срещу неизвестен извършител.

Семков е бил и председател на ботевградската земеделската кооперация "Орхание".
Участвал е в над 15 фирми, повечето регистрирани в Ботевград, както и в три сдружения, свързани с автомобилен спорт и офроуд.
Спечелил е за 15 г. концесия на ловните полета над Литаково.

Семко Семков има участие и в политиката - през 1999 г. е назначен за кметски наместник на село Гурково.

"Семков смятал да се отказва от дърводобива и да започва нов бизнес - изкупуване на диворастящи гъби и животновъдство. Mного от обществените поръчки бяха възложени на неговата фирма "Европа 7", свързани с газификация, със строителство на различни обекти", каза адвокат Христо Якимов.