Живко Грозданов е арестуван вчера в софийското село Герман при специализирана операция на сектор "Издирване" към ГДНП, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Младият мъж бе обявен за общодържавно и международно издирване, след като през август 2015 г. Върховният касационен съд потвърди 17-годишната му присъда за убийството на баща му - 57-годишния бизнесмен Николай Грозданов - Кольо Македонеца.

Николай Грозданов, който се е занимавал с търговия с цветни метали, бе намерен мъртъв с 18 рани от нож в апартамента му в столичния кв. "Ботунец" през ноември 2010 г.

В хода на разследването полицаите установиха, че между убития и сина му често имало скандали за пари. Бащата бил единственият с доходи в семейството им, но парите не били достъпни за Живко, който употребявал кокаин

Той поръчал на охранителя си Кирил Низамов да убие баща му срещу 10 000 лева. В уречения ден синът пуснал гарда в семейния апартамент и той причакал там нищо не подозиращия бизнесмен. Кольо Македонеца е бил убит с 32-сантиметров нож, стана ясно по време на делото.

Всички съдебни инстанции признаха за виновни Живко Грозданов и Кирил Низамов за убийството. Гардът бе осъден на 18 години затвор, като физически убиец, а синът на бизнесмена - на 17 години лишаване от свобода, за това, че е поръчал убийството на баща си.

Сега 36-годишният Живко Грозданов ще бъде приведен в затвора, за да изтърпи наказанието си.