Очевидец на инцидента е направил видеоклип, който стана популярен в социалните медии няколко часа по-късно, , предадоха Асошиейтед прес и Франс прес, цитирани от БТА. Полицията съобщи, че записът ще бъде използван в тяхното разследване.

Капитан Андрю Смит от полицията заяви, че полицаите са простреляли мъжа, докато той се е борел на земята, за да отнеме пистолета на един от полицаите. Преди това тейзърът не му е подействал и полицаите са се опитвали да го контролират.

Служителите на реда са получили сигнал за грабеж. При пристигането им загиналият се е биел с някого в своята палатка. Записът показва как четиримата полицаи се борят с мъжа сред палатките и кашоните на лагер на бездомници.

В един момент се чува думата "пистолет", последвана от около пет изстрела. Малко след инцидента мъжът е починал в местна болница.

Няколко часа след инцидента обстановката в квартала беше напрегната. Разследването на инцидента ще се води от независим инспектор. Двама полицаи са леко ранени. Полицаите, участвали в стрелбата, са временно отстранени от работа.

Това е пореденият подобен инцидент в САЩ. Убийствата на чернокожи миналата година дори предизвикаха масови протести в много градове.