Той е напуснал България на 11 януари, три дни, след като съпрузите Митко и Наталия Дамянови бяха разстреляни пред кооперация на ул. "Йордан Стубел" в столичния кв. "Витоша".

Варненски медии съобщават, че най-вероятно Черния Роди е заминал за Тайланд, а по информация на в. "24 часа" е в Доминиканската република.

На пресконференция вчера зам.-главният прокурор Борислав Сарафов и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров съобщиха, че Калчев е заснет как напуска страната на граничен пункт. Той е обявен е за общодържавно издирване.

"Тази варненска група е всявала ужас, не само страх. Групата е рязала уши, пръсти, чупила е ръце, крака и е извършвала убийства, палежи, изнудвания", обясни Сарафов.

Черният Роди е известна фигура от крими контингента във Варна, пише "Варна Утре". Групата му се е занимавала с разпространение на наркотици, контрол върху проститутки и мокри поръчки. Той е и тъст на Мартин Георгиев - Джито, който заедно с майка си Мила Георгиева е ръководил разбитата преди дни група за мокри поръчки, известна като Кулишевата банда.
Джито и дъщерята на Черния Роди - Жана, живеят на семейни начала и имат дете.

През 2007 г. Радослав Калчев беше осъден на 2 години и 11 месеца затвор, след като в дома му беше намерен хероин за над 80 000 лева.

Две години по-късно той подписа споразумение за ефективна присъда от 1 година и 11 месеца, след като беше един обвиняемите по мегаделото, разследващо дейността на ръководената от бившите общински съветници във Варна Иван Славков и Веселин Данов престъпна група.

Същата година Калчев получи още 1 година и 9 месеца затвор заради неплатени данъци.