Скандалът между две ромски компании от град Николаево и Нова Загора избухнал малко след полунощ в неделя, най-вероятно заради жена, съобщава „24 часа“.

Загиналите празнували раждането на внук на 39-годишния дядо Иван от Николаево. Компанията избрала дискотеката в недалечното село Паничерево, защото във фаталната вечер в нея имало певица. Там дошли и роми от Нова Загора.

Кметът на селото Атанас Граматиков разказва, че заведението в неговото село през седмицата работело като кафе-аперитив, но всяка събота в него наемателите му организирали шумни дискотеки.

Той не знае защо е избухнал скандалът, но свидетелства, че след разправията и побоят между двете компании, които били и вътре, и извън помещението, имуществото на дискотеката е помляно.

Освен двата трупа, тежко ранен бил и другият син на убития Иван, който с прободна рана в стомаха бил приет по спешност в казанлъшката болница. Други от участниците в мелето също били прегледани от лекар, но те се отървали далеч по-леко.

След инцидента участниците в него избягали, като част от тях се укрили при роднини в самото Паничерево. Полицията задържала двама мъже, но издирването продължава.