Откакто се провали прекратяването на огъня в Сирия по-рано тази седмица, 173 души са били убити в контролираните от сирийските бунтовници части на сирийския град Алепо, съобщи сирийският Център за наблюдение на правата на човека, цитиран от ДПА и БТА.

По-рано тази седмица сирийските правителствени сили обявиха планове за офанзива срещу контролираните от бунтовниците части на града. От два дни тези зони са подложени на интензивни бомбардировки.

Днес в тях загинаха 25 души, а вчера над 100 души. Сред жертвите има 26 деца.

Лавров: Прекратяването на огъня зависи от всички

Руският външен министър Сергей Лавров каза, че съживяването на примирието в Сирия зависи от всички заинтересовани страни, а не само от "едностранните отстъпки на Русия", предаде Ройтерс.

"За съживяване на прекратяването на огъня може да се говори само на колективна основа", заяви Лавров в телевизионно интервю.

Примирието, договорено на 9 септември от Русия и САЩ, на практика рухна седмица по-късно, след като хуманитарен конвой беше нападнат в понеделник, при което загинаха около 20 души.

Лавров призова за разследване на случая и отново заяви, че нито руските, нито сирийските военновъздушни сили са замесени в нападението.

Той отново настоя за отделяне на опозиционните сили от Фронта Ан Нусра. По думите му Русия напоследък е забелязала, че опозиционни бойци са се слели с него.