За сблъсъците между демонстранти и полицейски сили информира Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Единият убит е Карлос Ромеро, комуто оставали три дни, докато навърши 18 години. Той отивал да играе футбол с приятелите си, когато попаднал при демонстранти, обградени от проправителствена милиция.

Това разказват хора, които отвели момчето в болница, след като било ранено. Засега обаче не е потвъдено, че участници в милициите са го простреляли.

В западния град Сан Кристобал 23-годишна жена на име Паола Рамирес била застреляна от подобни групи, заяви кметът Патрисия Гутиерес. По думите й въоръжени мотоциклетисти, обграждали демонстрантите.

Сержант от Националната гвардия е бил застрелян от снайперист по време на "протести с насилие" в щата Миранда, а полковник е бил ранен, написа в Туитър омбудсманът Тарек Сааб, цитиран от Ройтерс.

Загиналите от началото на протестите в латиноамериканската страна стават общо седем.

Мадуро, който произнесе реч пред шествие на негови привърженици, заяви, че има "силно желание" за скорошни избори и упрекна опозицията за сблъсъците.

"Днес те опитаха да завземат властта със сила и ние ги победихме", каза той.

По думите му венецуелците трябва да се готвят за победа над десните сили, които с подкрепата на чуждестранни сили готвят преврат.

"Искам да спечеля тази битка и искам народът да се готви за това да я спечелим мирно, с гласуване, да сме готови за скорошна и пълна победа на изборите", заяви той.

Над 400 души са задържани при вчерашните протести, заяви адвокатът Алфредо Ромеро, ръководител на венецуелска неправителствена организация.