Престъплението е било извършено в края на юли, като по думите на премиера става въпрос за убийство по мъчителен начин: жената е била удряна, а тялото й - обгорено.

Задържаният е рецидивист и утре предстои да му бъде гледана мярката за неотклонение, допълни премиерът. Бойко Борисов благодари на служителите на полицията в Ямбол, както и на колегите им от ДНК-лабораторията в Бургас.Там е било получено потвърждение за изнасилване на жената, съобщи БТА.

"За нас сто процента е той, защото има съвпадение на ДНК и на дрехи", посочи Борисов. За намерено на 31 юли тяло на жена с белези от насилствена смърт в с. Маломир, община Тунджа, съобщи на 1 август говорителят на ОД на МВР-Ямбол.

Тогава кметът на Маломир Христина Димова уточни, че жената е англичанка и от няколко месеца се е настанила в селото заедно със съпруга си.

Около 22 часа на 30-ти юли  англичанката, която е на възраст около 60-65 години, излязла да разходи двете си домашни кучета.  След като не се върнала, бил подаден сигнал в полицията. В населеното място живее най-голямата група британски граждани в общината - около 30 души.