Мъжът, който уби произволно избран пенсионер на улица в Кливланд, а после качи видео с извършеното престъпление във Фейсбук, се самоуби днес след кратко преследване от полицията, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Стийв Стивънс бе обвинен за застрелването на 74-годишния Робърт Годуин на улица в Кливланд в неделя, след което избяга с кола и минути по-късно качи видеозапис на убийството във Фейсбук, с което стана обект на национално полицейско издирване.

Във видеото убиецът каза че "просто стрелял" напосоки. Щатската полиция в Пенсилвания съобщи, че Стивънс е бил забелязан в община Ери тази сутрин.

"След кратко преследване Стивънс се самоуби с огнестрелно оръжие", писа полицията в Туитър без повече подробности.

Убитият пенсионер - бивш работник леяр, е баща на 10 деца. Малко преди убийството 37-годишният Стивънс писа във Фейсбук, че смята да убие някого, а минути по-късно качил видеото, на което се вижда как той застрелва Годуин на улицата.

След още няколко минути самият той се явил наживо във Фейсбук и признал извършеното деяние, съобщи компанията "Фейсбук".

Около 23 минути след получаване на съобщението за скандалното видео от Фейсбук закрили акаунта на убиеца. Малко по-късно компанията обяви и започването на разследване за пуснато в мрежата зловредно съдържание.

Полицията не пожела да коментира какви са мотивите за убийството.

В предишни видеоклипове, качени от Стивънс, той разказва как е загубил всичко на хазарт и че имал проблеми с приятелката си. Преди две години той обявил личен банкрут, макар че имал работа като съветник за млади хора как да усвоят професия и да си намерят работа.

Във видеото за убийството Стивънс съобщава на Годуин името на своята приятелка и после му казва, че "тя е причината за това, което ще ти се случи след малко".