Заповедта за преназначаването му на по-висока длъжност е подписана от вътрешния министър Цветлин Йовчев.

Спиридонов поема и длъжността директор на Дирекция „Криминална полиция“ в главната дирекция.

На негово място за шеф на СДВР е назначен Младен Маринов, досега заместник-директор на столичната полиция. Днес той бе представен пред състава от главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

От 3 юли директор на новосъздадената Главна дирекция “Криминална полиция” е Константин Титянов. Дотогава той изпълняваше длъжността зам.-директор на ГДНП. Сред основните приоритети в дейността на ГД “Криминална полиция” е противодействието на групите за наркотрафик и за принуда, икономическата и битова престъпност.

Ивайло Спиридонов пое управлението на СДВР през юни 2013 г., след като тогавашният директор старши комисар Валери Йорданов бе отстранен заради неупражнен контрол във връзка със случай, при който полицаи наблюдавали как се продават контрабандни цигари на Женския пазар.

Спиридонов е роден през 1967 г. в София. От 1993 г. е в системата на МВР, като започва работа в столичното Девето РПУ. Три години по-късно се мести в сектор "Убийства" в СДВР, където работи 13 г.

Младен Маринов е роден е на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е Академията на МВР през 1991 г., а през 2005 г. и право в УНСС. На работа в МВР е от 1991 г. През 1997 е назначен на офицерска длъжност в отдел "Охранителна полиция" - СДВР.  От юни 2013 г. заема длъжността заместник-директор на Столичната полиция.