На 11 септември 36-годишният граничен полицай Костадин Стоянов се качи с личния си автомобил на тротоара в Крушевец и премаза бебешката количка, в която беше детето. Красимира загина на място.
 
Днес се навършват 40 дни от смъртта й.

Около 60-70 души - близки на детето, ученици и граждани, засипаха с цветя шосето и тротоара, на който момиченцето издъхна, за да отдадат почит към паметта й. Те запазиха минута мълчание.

Цветя бяха положени и по осевата линия на пътя, за да може да се виждат от преминаващите шофьори.

"Не е нужно да се убиваме по пътищата и самостоятелно да водим война измежду нас си, да страда едно семейство за цял живот. Най-вече и за невинното дете, което си е отишло. Цветята ги слагаме на земята и една минута мълчание в памет на всички загинали деца", каза Мария Димитрова, чиято 12-годишна дъщеря Валя загина на пешеходна пътека в Бургас, блъсната от 33-годишна шофьорка.
 
След инцидента на улицата в Крушевец вече са поставени пет "легнали полицаи". Два от ограничителите са поставени точно на мястото, където беше убито детето. 

"Вземаха се мерки, но след като ние платихме цената и малката ни дъщеря. Тази цена ли трябваше да платим, за да се направи нещо", каза бащата на загиналото дете Красимир Кънев.

За да има възмездие, родителите на прегазената Красимира апелират за ефективна присъда от поне 10 години за полицая, който е бил зад волана.
За причинена смърт по непредпазливост на пътя предвиденото в Наказателния кодекс наказание е между 3 и 10 г. затвор.

"За тези 40 дни животът ми спря на един етап - само мъка. Надявам се за честна и справедлива битка отсега насетне, а не да има корупция”, каза Нонка, майката на Краси, цитирана от Нова телевизия.

Един безмилостен убиец идва и я убива… Най-беззащитно си стои тук този човек - с какво сърце е тръгнал на път, при положение че е бил пиян и е знаел, че е потенциален убиец”, попита бащата.

В началото на месеца експертиза показа, че Костадин Стоянов е седнал зад волана с 0,58 промила алкохол в кръвта.

Очаква се до края на седмицата да излезе окончателната автотехническа експертиза за катастрофата. Анализът ще покаже, дали шофьорът е заспал зад волана или е възникнала повреда в автомобила му.

Стоянов е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост, а на 19 септември Бургаският апелативен съд го пусна под домашен арест.