Той каза това пред журналисти в Димитровград, където пристигна за откриването на тържествата по повод деня на града - 2 септември, предаде БТА.

Това, което имаме като информация до момента, е, че малка част от екипажа, който е бил ангажиран с прекарването на този кокаин, са знаели и за това има безспорни доказателства, които обсъдихме с колегите от Испания, посочи министър Цветанов.

По думите му, за него е по-важно да се стигне до тези, които са наели екипажа, които са имали отношение към плавателния съд. Той смята, че е "крайно време да се стига до високо" и отбеляза, че това е целта на съвместното разследване с испанските им колеги. Полагаме максимални усилия - с обмяна на информация между българските и испанските служби, с колегите от Великобритания и Франция, за да можем действително да наредим целия пъзел и да хванем най-високите нива по организацията на този огромен товар.

Не всички моряци са свързани с тези огромни количества кокаин и точно това е целта в това разследване и общите усилия, които полагаме всичките, добави министърът на вътрешните работи.

Цветанов каза още, че не изключва на определен етап да има и арестувани в България по случая, но едва когато има достатъчно доказателства да се издадат европейски заповеди за задържането им и предаването им в Испания, за да бъдат съдени. Задържаните в Испания български моряци на първо място трябва сами да си помогнат, смята Цветан Цветанов.