В отговор на въпрос той заяви, че няма да се завърне доброволно в България, предаде Нова телевизия.

Запитан дали ще се съгласи да бъде екстрадиран по-бързо у нас, мажоритарният собственик на КТБ отговори, че иска процедурата да премине по целия законов срок в западната ни съседка. Тя може да се проточи до една година.

На въпрос на БНР дали обмисля да поиска политическо убежище в Сърбия, той заяви, че мисли по този вариант и все още не е решил.

"Върху мен се оказва неуправляем по своята сила политически натиск. Нямам сигурност за нищо, чувствам се предаден от всички", каза още Василев.

Той иронично заяви, че е благодарен на всички, които са се "упражнявали" върху него. А на въпроса кои са те, отговори:

Попитайте Искров, попитайте Орешарски. Те ще ви кажат. Орешарски и Искров са марионетките".

Банкерът не отговори на въпроса кой го заплашва и дали се страхува за живота си, но заяви, че би се върнал в България, когато тук има сигурност за него.
Точно в 12,30 часа местно време той дойде в местната полиция без охрана, само с адвокат.

Вчера сръбски съд го освободи от ареста, но му отне паспорта и го задължи да не сменя адреса си и да се подписва всеки ден в полицията.

По-рано днес втори съд у нас отхвърли молбата на адвокатите за отмяна постановлението на прокуратурата за задържането на Цветан Василев. Той ще бъде задържан при стъпването си на българска територия за 72 часа

В съда един от адвокатите му - Константин Симеонов, коментира, че не е говорил с него. Имал намерение да го направи днес, но не по телефона, защото го подслушвали, и даже да се види с него в Белград.
Защитникът обаче увери, че не знае на какъв адрес живее банкерът в сръбската столица. Последния път се срещали в ресторант.

Симеонов отново заяви, че от две седмици Василев бил под сериозна заплаха, защото имало поръчка за неговото ликвидиране. Адвокатът отказа да каже кой стои зад поръчката, но вчера, запитан от журналисти дали тя е свързана с Делян Пеевски, той отговори: "Най-вероятно".

По този повод кандидат-депутатът от ДПС излезе с отворено писмо, в което нарече нелепи инсинуации твърденията, че стои зад заплаха за живота на банкера.

Днес Симеонов коментира лаконично: "Гузен негонен бяга".