Това потвърди говорителят на Висшия съд Таня Коленшич пред БНР.

Очаква се решение от страна на Апелативния съд в сръбската столица, където адвокатите на банкера са внесли жалба, с която са обжалвали решението на Белградския висш съд.

Василев е със задочно обвинение от Българската прокуратура за присвояването на близо 206 милиона лева от КТБ.
На 20 юни 2014 г. БНБ постави под специален надзор Корпоративна търговска банка, след като банката изчерпа ликвидността си и преустанови разплащания.

Мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев се предаде на сръбската полиция в Белград на 16 септември, след като беше обявен за издирване от Интерпол.

Сръбският съд му наложи мярка "подписка" и му отне международния паспорт.

Два дни след като се предаде в сръбската столица, българските власти изпратиха официално искане за екстрадицията му.

На 6 ноември 2014 г. БНБ отне лиценза на КТБ, като се мотивира с отрицателен капитал на банката от 3,75 млрд. лв. на база на оценките на Deloitte, EY и АФА, приключили на 20-и октомври.

В края на януари заместник главният прокурор Борислав Сарафов изрази съмнение, че сръбските власти ще върнат Цветан Василев в България, аргументирайки се с немалкия срок на забавяне.

Преди дни с 84 "за", без нито един "против" и двама "въздържал се" Народното събрание гласува анкетна комисия за източването на КТБ.
Тя ще трябва да направи проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с действията на държавни органи и институции, които е следвало да упражнят контрол и да противодействат на източването на КТБ в периода 2009-2014 година.

АНКЕТА: Ще бъде ли екстрадиран Цветан Василев от Сърбия?