"Представителите от БСП имаха пленум само преди няколко дни и взеха политическо решение. На г-жа Нинова съм дал папката в присъствието на медиите. Оттогава досега тази папка не е върната в ПГ на ГЕРБ и не ми е връчена лично.“

Това каза още Цветанов пред журналисти в парламента по повод идеята на управляващите да отпадане давността за престъпления при приватизационните сделки от началото на 90-те години досега. ГЕРБ настоява това да стане с поправки в основния закон.

При обявяването на предложението си от ГЕРБ заявиха, че очакват Нинова да го подкрепи, иначе би се оказала в конфликт на интереси, тъй като е ”основен приватизатор” заради притежаваните от нея акции в ”Техноимпекс”.

Заради това националният съвет на левицата взе решение - лидерът им да да подпише промените, но БСП да гласува против тях в пленарната зала. Нинова сама поискала да подпише, за да покаже, че не се страхува от бъдещи действия срещу нея. Тя обясни, че е притежавала акции преди да стане член на БСП и после продала всичко, защото смята, че бизнесът и политиката са несъвместими занимания.

"Попитайте БСП, когато имат едно политическо решение, защо не предоставят папката, след като има решение Нинова да се подпише", каза още днес Цветанов, който и я връчи изненадващо при представянето на филма на депутатката от БСП Елена Йончева "Граница".

Зам.-председателят на ГЕРБ коментира вота на недоверие към правителството, който социалистите подготвят с подкрепата на ДПС.

"Алтернативата на сегашното управление е БСП и ДПС. Когато казахме, че ще излезем с декларация на предстоящото Национално събрание (на ГЕРБ) да не управляваме с БСП, не са малко депутатите от левицата, които казват "не го правете". Всеки иска да участва в управлението и вижда, че ГЕРБ е незаобиколим фактор в едно бъдещо управление и всеки иска да бъде потенциален кандидат за участник във властта", каза Цветан Цветанов.