Заместник-председатели на щаба ще бъдат Румяна Бъчварова и Цветомир Паунов, съобщи БГНЕС.

Ще се стремим да приложим всичко, което сме правили досега и с нашите стандарти, които сме изработили на различните видове избори, каза Цветанов.

Залагаме на позитивизма и ще направим разлика между отговорното и безотговорно управление, продължи той.

За да стигнем до повече български граждани, кампанията ни ще бъде с акцент "лице в лице".

Няма да залагаме на популизма, защото сме убедени,че когато се залага на нереалистичните политики това носи краткосрочен ефект.

Откриването на националната кампания ще бъде на 7 септември, неделя, в зала "Армеец" по традиция.

ПП ГЕРБ участва самостоятелно на изборите, каза той и обясни,че спекулациите,че ще правят коалиционна политика не са на дневен ред.

Ще се съсредоточим на реалните политики, посочи Цветанов. Ще увеличим разликата между ГЕРБ и БСП на изборите и ще постигнем поредната победа над конкурента, добави той.

Надяваме се, че в новия служебен кабинет министърът на вътрешните работи ще има важна работа и се обръщаме към него като първа задача да премахне загражденията пред българския парламент, призова Цветанов.

Номинациите за изборите вече са приключили, а листите ще бъдат обявени след 20 август. От днес се създават съответните общински и областни щабове.

Слоганът на кампанията е "Стабилна България – време е", каза Елен Герджиков.

В предстоящата кампания България трябва да чуе истината, продължи Герджиков. ГЕРБ няма да използва компромати, тролове, псевдосоциолози, черен пиар, компромати.

Ние обаче няма да скрием истината за състоянието на държавата от българските граждани и страната трябва да се върне по европейския път чрез реформи и доверието на хората.

Ще направим и една кампания за повишаване на избирателната активност, която ще има граждански характер, подчерта Герджиков.