Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус".

Задържаните са младежи на по 18, 20 и 21 години. Двадесетгодишният е осъждан за грабеж, а 21-годишният – на 6 месеца лишаване от свобода за кражба с 3 години изпитателен срок.

„Благодаря на колегите за денонощната работа и за всичко, което направиха за разкриването на това зверско убийство, извършено по особено жесток начин”, каза министър Цветанов.

На 19 октомври бяха намерени трупове на двама мъже в необитаема сграда на бившето детско отделение в Силистра. Намерен бе и трети мъж в тежко състояние, който е откаран в болница. Ден по-късно е установена самоличността на двамата убити. Това са двама силистренци – на 57 г. и на 61 години. Тримата мъже са били бездомници, без постоянно препитание и подслон. Те често са нощували в нефункциониращата сграда на бившето Детско отделение, където бяха открити.

Окръжната прокуратура подготвя постановление за налагане на постоянна мярка "задържане под стража" на заловените вчера трима младежи, убили двама клошари в Силистра, съобщиха от прокуратурата.

По данни от прокуратурата не се е потвърдила хипотезата, че убийците са наркозависими. Тримата - на 18, 20 и 21 години - са имали "личностен конфликт" с убитите, допълва БТА.