Така той коментира наближаващите 100 дни управление на коалиционното правителство.

"Мога да ви уверя, че в момента с ОП работим изключително добре. Знаете, че ОП  е образование с три политически формации, така че мога да благодаря за коректността и начина, по който водим разговори всеки ден и в НС, и извън него. Убеден съм, че стабилността днес е факт, тя ще продължи и занапред", категоричен бе Цветанов тази сутрин пред БНТ.

На въпрос дали има подобно напрежение между партньорите, както в предишния мандат между ГЕРБ и Реформаторския блок, той отговори:

"В момента е по-работоспособна ситуацията. Поне на заден план са постоянните претенции за кадрови въпроси, които бяха в предишния мандат и мога да ви уверя, че ОП се отнасят с голяма отговорност към управлението. Сега те са в него и е закономерно да участват и в изпълнителната власт”.

Той обаче подчерта, че търсят и други политически формации, които могат да подкрепят парламентарни решения, тъй като "БСП се старае да провокира властта" и "не могат да осъзнаят, че могат да се върнат в политическия мач, когато са част от общите цели на българското правителство".

Председателят на ПГ на ГЕРБ увери, че управленската програма е готова.

"Смятаме, че е много по-важно да имаме детайли със срокове, които ще дадат отговор на всички популистки изказвания от страна на БСП. Мога да ви уверя, че управленската ни програма е много стойностна".

Цветанов уточни по отношение на доходите, че минималната работна заплата в края на мандата ще достигне 650 лв., а средната - 1500 лв.

По темата за "НДК" той заяви, че е била повдигната от БСП, а ГЕРБ подкрепят всяка инициатива за прозрачност, затова била създадена и Комисията в НС.

Цветанов отрече да има проблем с президента Румен Радев, въпреки размяната на остри реплики по повод процедурата за закупуване на изтребители.

„Аз нямам никакви проблеми с абсолютно никой. Това, че президентът има някакъв проблем с мен, той трябва да отговори на този въпрос. Но аз ви уверявам, че по никакъв начин не се водя от лични нападки или да променям мнението си от това, че някой се изказва неподготвен. Личните неща са извън политиката и те са от тези, които нямат необходимия политически опит или просто вървят в някаква конфронтационна среда”, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ.

По повод парламентарната комисия за самолетите той коментира, че някои са доста притеснени, "не знам защо", но увери, че нейната цел е само да работи за истината, за да е сигурно, че при харченето няма да има задкулисие.