„Нищо няма да му правим, само ще го установим кой е. След като той е положил някакъв подпис, ще може и да се защити и да каже, че този сигнал е на база това, това и това", обясни намеренията МВР шефът, цитиран от bTV. Той допълни още, че „по анонимни сигнали не се правят никакви проверки, но случаят касае избора на конституционен съдия, затова ние правим каквото е възможно".

Казусът "Марковска" взриви обществеността преди седмица, когато тя бе избрана за конституционен съдия. Бившият съдия от ВАС бе обинен чрез анонимен сигнал за неправомерни действия при покупка на имоти и натиск срещу редови полицаи. Вчера премиерът Бойко Борисов заяви, че се надява Марковска да се оттегли, след като дни по-рано обяви, че я е помолил да го направи, дори да има само капка истина в сигналите срещу нея. За същото призова и правосъдния министър Диана Ковачева.

"Аз какво общо имам с Марковска? Нито я познавам. Виждал съм я на мероприятия в чисто професионален план. Аз нямам никакво отношение. Има принципни неща, аз мога да ви попитам, че ако някой пусне анонимен сигнал, че вие сте направили тежко престъпление и опише една мрачна биография за вас - вие как ще се почувствате?", каза още Цветанов.

Министърът смята, че заради работата си във ВАС Венета Марковска вероятно се е сдобила с много врагове. „Ами в момента някой може да напише такива небивалици за мен. Аз трябва ли да ги приема за верни. Ами трябва да ви кажа, че в някои медии, които се финансират от определени икономически структури, от определени представители на организираната престъпност... Това означава ли, че в момента аз трябва да се правя на обиден и да застана пред вас и да хленча като малко бебе", каза още Цветанов.