Пред журналисти вътрешният министър посочи, че ако народните представители му бяха дали възможност да се изкаже от парламентарната трибуна, щеше да отправи извинения към всички лекари, които са се почувствали засегнати от думите му.  

Изслушването на Цветанов по случая "Горна Оряховица" не се състоя заради липса на кворум при закрито последното за годината пленарно заседание, съобщи БТА. При поименната проверка, поискана от левицата, в залата бяха 111 депутати при необходими 121. Цветанов пристигна в НС около 18.00 часа, но не поиска думата до прекратяването на заседанието. Председателят на парламента Цецка Цачева отбеляза, че не се е стигнало до изслушване не по негова вина.  

На две поредни заседания Синята коалиция, левицата, ДПС и независимите депутати от РЗС настояваха Цветанов да дойде в парламента и да прочете пред депутатите медицинската експертиза така, както в началото на месеца е огласил разговорите на лекарите, записани чрез СРС-та. 

Преди по-малко от месец полицията във Велико Търново обяви, че лекари от Горна Оряховица са допуснали новородено да умре и да го укрили във фризер. За кратко бяха задържани четирима лекари. Министърът на вътрешните работи разсекрети разговори между тях, записани с подслушване и диалозите шокираха обществото.

"Аз пак искам да отправя едно голямо извинение към всички честни, трудолюбиви доктори, защото във всяка една професия има много повече стойностни хора, които са помогнали на много български граждани", заяви пред журналисти в кулоарите на парламента Цветан Цветанов, цитиран от БГНЕС. 
"Раждането и появяването на това дете на белия свят, всъщност, никъде не е регистрирано в дневниците на болницата. Всичко, което правим е да съберем доказателства, а прокуратурата ще вземе своето решение", каза Цветанов.
Той поясни, че е разсекретил разговорите, тъй като по случая са били направени различни коментари, които нямали нищо общо с истината.