"Моето съкращение трябва да бъде Цв. Цв. Аз не се разпознавам под инициалите Ц. Ц. По-правилният отговор трябва да бъде даден от органите, които са съхранявали доказателствата – следствието и прокуратурата. Експертите трябва да кажат дали са подправяни. Фактът, че са изчезнали доказателства, говори за проблем. Не смятам, че е случайно”.

Това заяви бившият вътрешен министър по bTV, отговаряйки на въпрос дали неговото име стои зад инициалите Ц. Ц.

Попитан кой има интерес от изчезването на двата тефтера, той отговори, че единствените, които нямат, са политическа партия ГЕРБ и президентът Росен Плевнелиев:

"Всичко, което беше като текст презентирано, единствената цел беше дискредитирането, унищожаването на ГЕРБ и на президента и неглижиране на президентската институция”.

След акцията на ДАНС и прокуратурата в Пазарджик и Пловдив, Цветанов обяви, че е необходим задълбочен анализ на работата на службите, но „изводът днес в 43 НС е, че Писанчев не отговаря на профила, изискванията, които има днес като предизвикателство пред националната сигурност”.

Бившият вътрешен министър заяви, че в последната година и половина е имало опити да службите да бъдат използвани политически, а ДАНС не била активна в законодателната дейност с предложения.

На въпрос има ли вина ДАНС за това, което се случи с КТБ, той отговори: "При положение, че финансовото разузнаване е в Държавната агенция за национална сигурност, разбира се, че определено можем да изведем подобни изводи“.

Цветанов каза още, че в рамките на 43-ия парламент няма как да се роди задкулисие, защото всяка една партия наблюдава другата.

"Много сме различни като профил и точно това не би могло да даде тази симбиоза на задкулисие”, заключи той.

Точно в този парламент Цветанов ще бъде член на комисията за контрол на СРС, както сам потвърди.