Така председателят на парламента Цвета Караянчева коментира коремното набиране, което президентът Румен Радев направи миналата седмица при посещението си в бригада "Специални сили" в Пловдив. 

"Ние като парламентаристи, също гледаме да работим максимално активно, за да сме полезни на българските граждани", добави тя, цитирана от "24 часа".

Караянчева посети елитната част, за да присъства на официалното отбелязване на 75-годишнината от създаване на Парашутната дружина, чийто наследник е военното формирование.

"Има един афоризъм, добави председателят на Народното събрание, че оптимистът е измислил самолета, а песимистът - парашута. Но аз съм убедена, че вие сте хората, които карате нас, земните, да гледат нагоре, към звездите, а не надолу, към краката си", каза още шефката на парламента, предаде БТА.

След като държавният глава демонстрира добра физическа форма, макар да беше с официален костюм, лидерът на партия "Глас народен" Светослав Витков също направи коремно набиране. С видео във Фейсбук от своето изпълнение той дори предизвика същото да направи и министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който е радетел на връщането на казармата.

Той обаче отвърна, че няма да приеме предизвикателството, защото не е в добра форма и може да направи само половин коремно.

"Човек трябва да поддържа форма, но когато имаш време да ходиш по фитнес зали, можеш - аз нямам време. А пък г-н Витков, ако ме покани да се надпиваме с бира – той е специалист в тая област, и там няма да приема, защото не мога толкова да пия", добави вицепремиерът и лидер на ВМРО.