Иран: ”Аятолах Майк” е организирал протестите

stat
13:33  |  12 януари 2018 | По света / Автор Красимир Тодоров /  
Протестите в Иран били дело на САЩ, Израел и Саудитска Арабия, твърди прокуратурата в Техеран Протестите в Иран били дело на САЩ, Израел и Саудитска Арабия, твърди прокуратурата в Техеран
Сн.: БТА

Главният прокурор на Иран Мохамед Джафар Монтазери обяви, че протестите в страната са заговор на САЩ, Израел и Саудитска Арабия.
Според прокурора, главен създател и изпълнител на плана е бил Майкъл Д'Андрея, бивш шеф на отдел на ЦРУ за борба с тероризма, съобщава агенция ИРНА.

"Майкъл Д'Андрея е оглавявал групата организатори, заедно с един офицер от израелското разузнаване, а парите са били давани от Саудитска Арабия", каза още Монтазери.

Според него, планът е бил наречен "Доктрина за последователна конвергенция" и е бил подготвят няколко години. В него е участвала и ляворадикална ислямистка група, привърженици на монархията, националисти и групи, свързани с комунистите.

През юни 2017 "Ню Йорк Таймс" съобщи, че иранското направление в ЦРУ ще бъде поето от Майкъл Д'Андрея, който е организирал и операцията по издирването и ликвидирането на Осама бин Ладен. Неговите прозвища са "Черният принц" и "Аятолах Майк".Последно в По света


Туристическият бизнес с въпросителни за втори лифт в Банско

Туроператори и представители на туристическия бранш са сериозно притеснени от възможността за изграждане на втори лифт в Банско.