Потвърдена е постоянната мярка за неотклонение "задържане под стража" на митничарите Георги Манафъков, Иван Гочев, Стойчо Пелтеков и Николай Николов, съобщи пресслужбата на Съда в Пловдив.

Четиримата, според прокуратурата, са участвали в канал за контрабанда на цигари през ГКПП "Капитан Андреево". Те са давали на останалите участници в престъпната схема съвети и разяснения, отстранявали са спънки и са им помагали да пренесат през границата цигари без бандерол, смята държавното обвинение.

Досъдебното производство за контрабанда през българско-турската граница бе образувано при операция в края на март, когато бяха арестувани 13 митничари и трима полицаи, а по-късно и командос от СОБТ, който участвал в схемата.

По-късно по случая бяха задържани и тези четирима митничари, както и граничен полицай.

До момента обвиняемите са 22.

Четиримата митничари са обвинени в умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода, а доказателствата, събрани до момента, обосновават извода, че са извършили деянието, в които са обвинени, обясни мотивите на магистратите говорителят на Апелативния съд Мариана Кирезиева.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.