Правителство в Атина днес издаде извънреден указ, призоваващ местните власти да прехвърлят всичките си парични резерви в централната банка на страната, тъй като тя е изправена пред криза с ликвидността, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Указът, публикуван в гръцкия "Държавен вестник", бе издаден на фона на преговорите за спасителната програма с международните кредитори, отбелязва агенцията.

Държавните организации са задължени да вложат паричните си резерви и да прехвърлят срочните си депозити в Банката на Гърция, се посочва в указа.

Наредбата е издадена заради изключително спешните и непредвидими нужди, се допълва в указа.

Лявото правителство на премиера Алексис Ципрас се бори за постигането на споразумение за спасителното споразумение за Гърция.

Атина се надява да успее да постигне споразумение на неофициалната среща на министрите на финансите от еврозоната на 24 април в Рига, макар Брюксел и Международният валутен фонд да изразиха песимизъм с оценката си, че преговорите са незадоволителни.

Еврогрупата трябва да одобри деблокирането на 7,2 милиарда евро (7,7 милиарда долара), останали от сегашния финансов спасителен пакет за Гърция, отбелядва ДПА.

Анкета: Ще извади ли СИРИЗА Гърция от кризата?