В един от моловете в столицата някои магазини имаха намаление от 20 %, ако си закупите стока за над 80 лв. Други предлагаха отстъпки от 50 % или 70 % от цената, посочена на етикета.

Повечето цени, като че ли, бяха умишлено повишени предните дни, за да се имитира намаление днес. Така излиза, че блуза, която е била, например, 100 лева е намалена на 50 или 40 лв., което не я прави никак евтина. Все пак имаше и любопитни хора, дошли да си купят по нещо. В някои от магазините се виждаха и опашки от по 10-20 души на касите.

Младо момиче призна, че е имало по-големи очаквания за намаления. Друго въобще не е видяло такива. И двете са единодушни: предните дни магазините надуват цените, а днес просто ги пускат на реалните, тоест намаления - няма. Майка с дете се беше възползвала от намалението в един от магазините, като си е взела парфюм. Но и тя не е убедена, че той наистина е по-евтин.

Черен петък е и всички стоки са намалени в мола. Харесах си намален часовник. Навсякъде по света има Черни петъци преди Коледа, има стари колекции, които трябва да се продадат, сподели друг клиент.

Някои от хората в мола дори не знаеха какъв ден е днес.