Свлачището на „Цариградско шосе” е близо до Наклонената кула и Интер експо център, съобщи директорът на "Пътна полиция"-София Тончо Тонев пред Нова телевизия.

Вижте снимки >>>

От Столична община уточниха, че неукрепен изкоп на частен строителен обект е  е предизвикал свличане на земни маси. Засегната е част от тротоарната настилка на локалното платно на бул. „Цариградско шосе“ и с цел безопасност е затворено движението по локалното платно в посока кв. "Горубляне".

Временно е променен маршрутът на автробусни линии 1 и 3 в посока Околовръстен път. Автобусите ще се движат по бул. „Цариградко шосе”, ул. „Павел Красов” и бул. „Самоковско шосе” и след това продължават по маршрута си.

Екип на Дирекция „Контрол по строителството“ към Столична община са изпратени на място. Проверката продължава.

Екип на звеното за аварийно-спасителни дейности и Пътна полиция са на място и осигуряват обезопасяването и движението в района.

До няколко дни се очаква да се бъде укрепен изкопът на бул. „Цариградско шосе”, съобщи  директорът на дирекция "Строителство и строителен надзор" в Столична община арх. Владимир Калинов, цитиран от "Фокус".

По думите му там се е получил частично пропадане, защото проектантът не е предвидил укрепване на участъка. „Взети са необходимите мерки”, заяви Калинов във връзка с укрепването на изкопа, който уточни, че тези действия се изпълняват от строителя.

Свлачище на АМ "Люлин"

Временно е ограничено и движението на моторни превозни средства между първи и втори тунел на автомагистрала "Люлин", в посока София, поради свлачище, съобщиха още Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).
Трафикът се осъществява двупосочно в платното, в посока Перник. 

Оттам съобщиха още, че ТИР се е завъртял на магистрала "Хемус" между тунелите "Топли дол" и "Витиня" в посока София. Няма пострадали при инцидента. 

Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, апелират от агенцията.

По-рано в тунела при столичния квартал "Люлин" стана верижна катастрофа с няколко автомобила, ранени бяха мъж и дете, няма опасност за живота им.