Оперативно-издирвателни действия предприели вчера служители на МВР, след като в Цар Калоян за проверка бил спрян автовоз "Рено Мастър", с прикачена платформа и натоварени на нея леки автомобили "Роувър" и "Фолксваген Джета".

Автовозът управлявал 47-годишен мъж от с. Дряновец. При извършено претърсване в единия от натоварените леки автомобили, в специално изработен тайник в задната седалка, униформените открили и иззели осем пакета, с общо тегло 8,132 кг суха зелена растителна маса, която при тестване с наркополеви тест реагирала като марихуана. Освен растителната дрога, на същото място, те намерили укрити и 47 пакета таблетки, с общо тегло 78 кг, реагирали на амфетамин.

В рамките на проведеното разследване е извършено претърсване и изземване в апартамент в Разград, обитаван от 24-годишна жена. От адреса са иззети шест мобилни телефона и три компютърни конфигурации. Мъжът и жената са задържани с полицейска мярка за задържане за срок до 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е Окръжна прокуратура - Разград и работата по случая продължава под наблюдението й.