Ръководството на TV7 изпрати отворено писмо до премиера Бойко Борисов, вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова, министъра на финансите Владислав Горанов и председателя на Фонда за гарантиране на влоговете в банките, във връзка с отказа на синдиците на КТБ телевизията да погаси задълженията си към трезора.

Взаимоотношенията между синдиците на КТБ и телевизия TV7 вече далеч надхвърлят правните и финансови взаимоотношение между кредитор и длъжник“, се казва в писмото.

Ръководството на телевизията предложило днес на синдиците погасяване на целия размер на задълженията на телевизията до края на месеца и внасяне на част от сумата до края на следващата седмица.

Получихме категоричен отказ. Бе ни заявено, че на 7-ми май съдия – изпълнител ще пристъпи към изземването на техниката, която е обезпечение по кредита“, заявяват от медията.

Единственият извод, който е възможен, е че синдиците не се интересуват от погасяването на дълговете на TV7, а от нейното спиране. Това не е поведение на банка, а на репресивен апарат“, продължава изложението.

За да не се повтарят сцените от 29 април, в писмото предлагат:

1. Ако намерението на синдиците за изземване на техниката е непреодолимо, тя да бъде описана и оставена на отговорно пазене в сградата на телевизията до края на м. май. Срок, в който поемат ангажимент дългът да бъде изплатен.

2.Ако желанието на КТБ е техниката непременно да бъде изнесена от телевизията, там сами да я опаковат по опис и да я доставят на посочен от синдиците адрес.

TV7 настоява сървърът, „сърцето на телевизията“, да бъде в тяхно разпореждане до копирането на информацията, на която той е носител и която е собственост на телевизията.

Писмото завършва с молба към министър-председателя и министъра на вътрешните работи да бъде предотвратена конфискация на интелектуална собственост и категорично заявление за готовност за изплащане на задълженията към банката и към Фонда, ако бъде дадена реална възможност за това.