По-рано беше съобщено за първия загинал турски военен от началото на операцията "Щитът на Ефрат", която е насочена срещу "Ислямска държава", но и срещу кюрдските сили в района, предаде БНР.

Според турски военни, ракетата е изстреляна от сирийска територия, контролирана именно от кюрдските милиции "Сили за защита на народа".

Според съюзници на кюрдската групировка, в района, ударен от турската армия, не е имало бойци на "Силите за защита на народа".

Турски медии съобщават за стрелба срещу два турски танка, участващи в офанзивата в Северна Сирия. 


Те са били ударени в района на град Джараблус, който в сряда подкрепяните от Анкара бунтовници и турската армия отнеха от "Ислямска държава".

Междувременно, базираната в Лондон Сирийска обсерватория за спазване на човешките права, съобщи, че най-малко 20 жители на село Джеб ел Куса, разположено на 14 км  южно от сирийския град Джараблус, са били убити, а други 50 са били ранени, в резултат на артилерийски обстрел и удари на турската авиация.

Поне 35 са цивилните жертви на други  удари от страна на турската авиация, но на територията на сирийското селище Амарна.


Бунтовническа фракция, съюзена със сирийските кюрди, предупреди, че действията на турската армия водят „до опасна ескалация“ на обстановката в Северна Сирия.

Протурските бунтовници в Джараблус съобщиха, че се бият с кюрдите южно от града, но отрекоха в боевете да участват и турски войски.