Ден по-рано около 80 самолета са поразили над 100 цели. Според Анадолската агенция, цитирана от БТА от началото на операцията са убити около 260 бунтовници, а около 400 са ранени. От ПКК няма информация за загубите.

Съюзниците на Турция настояха за подновяване на мирния процес с кюрдите. Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер каза за в. "Билд", че турското правителство "не трябва да събаря мостовете към кюрдите, които бяха построени с мъка през последните няколко години".

Най-малко 8 цивилни са били убити при турските въздушни удари срещу цели на Кюрдската работническа партия (ПКК) в Северен Ирак, предаде ДПА, позовавайки се на местни източници.

Кюрдската агенция Фърат публикува снимки на хора, за които твърди, че са убити при нощни въздушни нападения в района на планината Кандил. Няма официална информация от Турция. Местни жители казаха за ДПА, че освен убитите имало и 7 ранени.

Турция започна въздушни удари срещу цели на ПКК в Северен Ирак миналата седмица, след като кюрдите предприеха нападения срещу турски военни и полицаи. Представители на кюрдите в Северен Ирак и иракското правителство призоваха Турция да спре въздушните атаки и настояха двете страни да се върнат към преговорите за прекратяване на конфликта, който продължава около три десетилетия и е отнел живота на около 40 000 души.

Бунтовниците от Кюрдската работническа партия /ПКК/ трябва да си тръгнат, за да не се допусне въздушните удари на турската авиация срещу техни позиции да причинят жертви сред цивилното население, се посочва в съобщение днес на президентството на автономния район на Иракски Кюрдистан, цитирано от АФП и БТА.

ПКК трябва да отдалечи бойното си поле
от района на Иракски Кюрдистан с оглед на това цивилните граждани да не станат жертви на тази война, се казва в съобщение на бюрото на президента на Иракски Кюрдистан Масуд Барзани.