Представиха Ердоган като условен враг на учение на НАТО

stat
17:27  |  17 ноември 2017 | Политика / Редактор Димитър Михайлов /  
Турският президент Ердоган изтегли турското участие от учение на НАТО Турският президент Ердоган изтегли турското участие от учение на НАТО
Сн.: Shutterstock

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг поднесе извиненията си на Турция след "инцидент" по време на учение на алианса в Норвегия.
Поднасям моите извинения за причинената обида. Инцидентите бяха резултат от действията на едно лице и не отразяват позициите на НАТО, обясни Столтенберг в писмено изявление, цитирано от БТА.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че изтегля военнослужещите си, участващи в учението в Норвегия, основано на компютърни симулации, като заяви, че там той е бил представен като "враг".

По думите му неговото име и това на основателя на Република Турция Мустафа Кемал Ататюрк са били упоменати като врагове на табло, изложено на ученията.

Във връзка с този скандален случай, в който на табло на НАТО, изложено на ученията в Норвегия, сред враговете на алианса в единия ъгъл е било изписано името на Ататюрк, а на другия ъгъл моето име, ние прекратихме участието на турските военни в ученията, заяви Ердоган
Последно в Политика


Обединени патриоти все повече играят соло

Макар формално да са все още заедно, сякаш нищо вече не събира Обединените патриоти (ОП).