НАТО предупреди Турция за рискове в сделката за С-400

stat
12:29  |  8 март 2018 | По света / Автор Красимир Тодоров /  
Генерал Петр Павел Генерал Петр Павел
Сн.: Скрийншот

Шефът на Военния комитет на НАТО генерал Петр Павел предупреди Турция за рисковете, които ще възникнат при сделката й с Русия за С-400.
Според него, комплексите не могат да бъдат интегрирани в структурата на противовъздушната отбрана на Алианса по технологични причини. Но основният проблем е в достъпа до базата данни, които трябва да бъдат въведени, за да се обезпечи сигурната работа на комплексите.

"Тази база данни се съставя в страните-членки на НАТО и цялата информация за всички системи на тези държави ще станат достъпни за руските системи. Това не е оръжие като автомат "Калашников", за да бъде настроено за работа, то трябва да бъде запълнено с база данни и това могат да направят руски експерти", посочи генерал Павел, цитиран от Breaking Defence.

Според него, Москва ще получи пълни разузнавателни данни къде са ресурсите на НАТО, в кои държави и какви са техните бойни възможности. "Европа и САЩ трябва да се държат заедно в общата си отбрана, за да противостоят успешно на заплахите от Русия и тероризма", каза още генералът.
Последно в По света


Намали ли акцията на Зукърбърг натиска върху Фейсбук?

Може ли медийната акция на Марк Зукърбърг да намали натиска върху Фейсбук?