От канцеларията на валията на окръг Агръ съобщиха, че екстремисти от Кюрдската работническа партия (ПКК) са атакували сграда на военната полиция край град Догубаязит близо до границата с Иран със селскостопанска машина, натъпкана с два тона експлозиви,предадоха Асошиейтед прес и БТА.

Силната експлозия е причинила и материални щети на сградата. Ранените войници са откарани в болница, но няма информация за състоянието им. Една от колите на бърза помощ, отправила се към мястото на експлозията, е била обстрелвана от бунтовниците.

При друго нападение тази нощ в югоизточния окръг Мардин един войник е загинал, а 4 са били ранени, когато военният им автомобил се натъкнал на мина, поставена, както се предполага, от бунтовниците.

Според агенция Ройтерс ранените са осем. Автомобилът е бил част от военнен конвой, патрулиращ в района на петролопровода Киркук-Юмуталък, който неотдавна бе взривен от терористи.

Това са поредните епизоди от ескалацията на насилието между правителствените сили и кюрдските бунтовници, след като  Турция от около седмица извършва почти всеки ден въздушни удари по бази на ПКК в Северен Ирак, а бунтовниците нападат силите за сигурност. Най-малко 24 души загинаха досега в резултат на подновеното насилие. Повечето от тях са войници.

Съюзниците на Турция настояха за подновяване на мирния процес с кюрдите. Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер каза за в. "Билд", че турското правителство "не трябва да събаря мостовете към кюрдите, които бяха построени с мъка през последните няколко години".