Агенция ТАСС  и NOVA ТВ цитираха местната телевизия, която съобщилa, че отряди на полицията със специално предназначение и контратерористични подразделения на управлението за сигурност са блокирали района Нур в град Джизре. В този район действат активисти на Патриотичното революционно младежко движение (ПРМД), свързано с ПКК.

Според съобщенията през последните две седмици бойци на това движение предприели противоправни действия срещу представители на силите за сигурност и самоволно блокирали местни пътища за проверка на документите на водачите и колите.

Специалните части били въведени в района Нур снощи за установяване на ред и за задържане на екстремистите. ПРМД започнало да строи барикади и да замеря силите на реда с бутилки със запалителна смес.

Полицията използвала сълзотворен газ и водни оръдия и извършила обиски на местата, където се събирали екстремистите. Задържани били много членове на движението. Операцията продължава. Отряди на специалните сили на жандармерията и полицията продължават да патрулират в провинциите Агръ и Мардин.

По-рано днес от канцеларията на валията на окръг Агръ съобщиха, че екстремисти от Кюрдската работническа партия (ПКК) са атакували сграда на военната полиция край град Догубаязит близо до границата с Иран със селскостопанска машина, натъпкана с два тона експлозиви,предадоха Асошиейтед прес и БТА.

Силната експлозия е причинила и материални щети на сградата. Ранените войници са откарани в болница, но няма информация за състоянието им. Една от колите на бърза помощ, отправила се към мястото на експлозията, е била обстрелвана от бунтовниците.

При друго нападение тази нощ в югоизточния окръг Мардин един войник е загинал, а 4 са били ранени, когато военният им автомобил се натъкнал на мина, поставена, както се предполага, от бунтовниците.