Камерън заяви, че страната едва ли ще може да влезе в Европейския съюз „преди три-хилядната година при настоящия си прогрес“, пише Financial Times, цитиран от Агенция "Фокус".

Кампанията, която подкрепя "Брекзит" публикуваха плакати, на които пише "Турция влиза в ЕС", заядено с картина на британски паспорт – намеквайки за нова вълна от мигранти.

"Турската карта" е стратегически централна в опитите на желаещите "Брекзит" да повишат публичните притеснения относно миграцията.

Великобритания от много време подкрепя присъединяването на Турция към ЕС, но Камерън заяви днес, че "ще са необходими буквално десетилетия преди дори да се появи шанс това да се случи".

Камерън: Ще се срещна с Тръмп, въпреки коментарите му за мюсюлманите

Британският премиер Дейвид Камерън заяви днес, че ще се срещне с Доналд Тръмп, ако той стане кандидат на Републиканската партия за президент, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, цитирани от БТА.

Камерън обаче определи като "много опасно" предложението на Тръмп на мюсюлмани да бъде забранено да влизат в САЩ.

"Кандидатите за президент на САЩ са развили навик да минават през Великобритания и ако това се случи, ще се радвам да се срещна с него (Тръмп)", каза днес британският премиер в телевизионно предаване.

Миналата седмица Тръмп заяви, че "няма да има много добри отношения с Камерън", макар по-късно да измени позицията си, заявявайки дори, че британският премиер го е поканил да посети "Даунинг стрийт" 10.

През декември Камерън окачестви нюйоркския магнат като "глупав, сбъркан" човек, който предизвиква разделения.