Ердоган пак говори за „братята и сестрите в Кърджали“

stat
19:00  |  12 март 2018 | По света / Автор Красимир Тодоров /  
Президентът Реджеп Тайип Ердоган отново спомена Кърджали в своя реч Президентът Реджеп Тайип Ердоган отново спомена Кърджали в своя реч
Сн.: БТА

Турският президент Реджеб Тайип Ердоган се обърна към "братята и сестрите в Кърджали".
 Това стана по време на форум на управляващата партия в Сакария. Там държавният глава каза, че всички жертви и подтиснати, извън родината си се молят за успеха на Турция, съобщи телевизия „България он ер“. 

Това не е първото обръщение на Ердоган към хората от Кърджали. Миналата година той два пъти спомена българския град в свои речи, които предизвикаха остра реакция у нас. Този път турският президент изрежда и други територии на Балканите. 

Според Ердоган смисълът на Турция не се побира в 780 хиляди километра и границите на турската душа са съвсем различни. В речта на турския държавен глава обаче няма териториални претенции, категоричен е журналистът Илхан Алдай, чието издание "Родопи 24" първо разпространи изказването на Ердоган. 

Бившият български консул в Одрин Георги Димов пък е категоричен, че с тези речи Ердоган се подготвя за избори.  
Последно в По света


Какви са очакванията от предстоящата среща Турция -ЕС?

Ротационният председател на ЕС - българският премиер Бойко Борисов, ще бъде домакин на среща на 26 март в българския черноморски пристанищен град Варна.