В профила си във Фейсбук той написа:

"В класацията за икономическа полезност на туризма, България се нарежда на 73-то място в света, като перспективата е силно негативна - по прогноза, към 2027 ще бъдем на 94-то място, далеч зад африкански и азиатски държави.
Очевидно, моделът ни не е конкурентен и трябва да бъде коригиран. Първата стъпка е законът да важи за всички".

Симеонов публикува и графика с цифри, за да онагледи твърденията си (вижте в галерията).

По-рано, пак в социалната мрежа, той съобщи:

"Община Сан Хосе в Ибиса е въвела ограничение на звука на плажовете от 65 децибела. На клубовете са дадени 6 месеца да се адаптират към новата регулация. Досега ограничението е било между 80 и 85 децибела, но се е нарушавало през уикендите.

Полицията на Сан Хосе ще може да запечатва и конфискува музикалните уредби на клубовете, в които автоматичното ограничение на звука е манипулирано - те изглежда имат вградени от общината уреди, които не позволяват на уредбите да пускат по-силна музика от указаното (струва си да се проучи).

Повишават се глобите за нарушения - от 15 - 300 000 евро на 30 000 - 300 000 евро.

Сан Хосе е замразило всички входирани разрешения за отваряне на нови плажни клубове и дискотеки, като на съществуващите 16 плажни дискотеки се забранява живата музика от DJ-еи до влизане в сила на новите регулации.

Тоест, в Ибиса не просто отдавна има ред и разделение между купон и почивка, но и продължават да затягат дисциплината".

По-рано днес Симеонов заяви, че протестът в Слънчев бряг срещу предвожданите от него демонстративни акции в нощни заведения е бил незаконен и дори заяви, че това било все едно от Ал Кайда да отидат пред Европейската комисия. Вицепремиерът беше категоричен, че няма как "Бойко да спре Валери", както призоваха протестиращите.

Междувременно това потвърди и самият Бойко Борисов, който го защити с думите, че той действа в рамките на закона и според правомощията си. Премиерът подчерта, че по закон шум може да се вдига до 23 часа и за да се промени това, трябват законови изменения.

Според лидера на "Воля" и зам.-председател на парламента Веселин Марешки обаче, Слънчев бряг трябва да остане място за забавление. По думите му по света има курорти, в които партитата продължават до зори, а това дори е поощрявано от държавата.


АНКЕТА: Одобрявате ли проверките на Валери Симеонов?