Статистиката показва, че въпреки дебатите, "Слънчев бряг" до момента е реализирал 9% ръст на посетителите.

"Не бих казала, че е шумен курорт. По-скоро има части, обособени за забавления", коментира министърът на туризма, но подчерта, че законът трябва да се спазва от всички.

Курортът "Албена" отчита ръст от 8 на сто спрямо миналата година, толкова е и увеличението в "Константин и Елена", а "Златни пясъци" е посрещнал с 4% повече туристи.

Според министъра на туризма, изпращаме успешен летен сезон, който бележи ръст на туристите 8%.

Значително увеличение има на посетителите от Великобритания, които са с 31% повече от миналата година. Повече са туристите и от Полша, Чехия, Германия, Унгария, Турция.

"България се налага като разпознаваема дестинация, която предлага качество. Това не го казвам аз, бяхме информирани на среща с водещи туроператори, които правят много детайлни анализи какво намират техните клиенти в дадена дестинация", обясни Николина Ангелкова.

Тя посочи, че министерството разработва различни дестинации за винен и гурме туризъм, както и белнео и СПА маршрути, за да бъде по-цялостен туристическият ни продукт.

Ангелкова посочи, че страната ни ще бъде наградена с престижната награда "Сокол", която се присъжда от Обединените арабски емирства за качеството, което предлага туристическата дестинация.

Николина Ангелкова не пожела да коментира присъдата, която бе постановена на шведския турист, ритнал камериерка в "Слънчев бряг".

"Личното ми мнение е, че глобата е ниска. Ако такава е записана в закона, със сигурност трябва да се направят промени", посочи тя.