Това каза в интервю за БНР председателят на Българската асоциация за алтернативен туризъм Любомир Попйорданов.

Ботев е кандидатура, издигната от Патриотичния фронт.

"Имахме известни съмнения, но приехме назначението на Николина Ангелкова за министър на туризма", посочи Попйорданов.

Той подчерта, че от бранша са изправени пред необходимостта да се борят с назначението на Ботев за зам.-министър.

"Имаме подправяне на фактите, излагане на абсолютно недостоверни анализи за състоянието на българския туризъм, които се украсяват в стила на преди 10-и ноември – даваха ни се такива оптимистични прогнози, а всъщност българският туризъм се движи стремително надолу", заяви Любомир Попйорданов.

По думите му изобщо не била довършена работата по създаване на наредби, свързани със Закона за туризма.

Попйорданов заяви още, че поредната стратегия за развитие на българския туризъм е била създадена без всякаква работа с гражданските сдружения.

"Откриваме лобистки интересни", каза той и обясни, че Ботев е свързан с проекта "Супер Рила"

По думите му България в момента е абсолютно незабележима, неразличима като дестинация и през 2014 г. не е направено почти нищо за реклама извън страната.

Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти са решили да не влизат и да не участват в нито един експертен съвет и да не отговарят на никакви писма, предложения, идеи и обсъждания, инициирани от Министерството на туризма.

Бранимир Ботев беше определен за зам.-министър на икономиката и енергетиката с ресор "Туризъм" след консултации с бранша през 2013 г. от тогавашния кабинет.
Той запази поста си и в служебния кабинет на проф. Георги Близнашки, както и в състава на новия - на премиера Бойко Борисов, където вече има отделно Министерство на туризма.

Преди това е бил председател на надзора на винарната "Долината на розите“ и на Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки в България и член на управата на Националния борд по туризъм и на "Деловая Россия“- Европа.