Това вицепремиерът каза вчера в Димитровград, където участва във форум, посветен на развитието на културно-историческия туризъм в региона, предаде БТА.

По думите на Даниела Бобева вече имало осъществени няколко инициативи на китайския пазар. Според нея китайските туристи основно се интересуват от култура и от история, в комбинация с интересната природа, с розовото масло.

Очакваме до края на тази година посещение на китайски туроператори, в началото на следващата - на виетнамски, посочи тя.

Бобева съобщи, че в края на другата седмица ще бъде готов първият проект на стратегията за туризма, в която голяма част е отделена на културно-историческия туризъм.
Това, което ще правим в тази стратегия, е в най-скоро време да популяризираме в чужбина културно-историческите маршрути, добави тя.

Бобева
отправи молба към туристическия бизнес, към кметовете и към неправителствените организации да се обединят и заедно да направят интересни маршрути.

Изявлението на Бобева дойде в деня, в който се разбра за филма на Би Би Си ”Пиячка, обиколки по баровете и България”, който представя Слънчев бряг като място, където на младите британци "просто не им остава време да се хранят - в гърлата им се излива безкрайна река от алкохол".